Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Παραδοξολογία

Κοιτάς γύρω σου και βλέπεις τη βλακεία να θριαμβεύει και αριθμητικά να υπερτερεί. Και παρόλα αυτά, συνεχίζεις να θεωρείς τη «δημοκρατία» ως το καλύτερο δυνατό πολιτικό σύστημα. Σου φαίνεται λιγάκι παράδοξο αυτό - ή όχι;

4 σχόλια:

Disdaimona είπε...

Demon

η ευγένεια για την ευγένεια είναι χαρακτηριστικό των γλυωδών ανθρωποειδών την οποία ένα ευαίσθητο μάτι μπορεί να εντοπίσει μέσα στα κείμενα του γραφόντος πολύ πριν να εμφανιστεί "φατσα".
σωστά δεν τη γουστάρεις.προσωπικά δεν την γουστάρω επίσης ούτε για φίλη ούτε για εχθρό την ευγένεια.

από την άλλη ο Νίτσε ο οποίος παίδεψε πολύ τις ηθικές έννοιες μας έδωσε μια άλλη προοπτική του όρου "ευγενές" και "ποταπό".

σου εύχομαι καλή συνέχεια σ΄αυτό το μπλογκ ή σε όποιο άλλο καινούριο.
κυρίως σου εύχομαι μαζί με τους παλιούς καλούς φίλους να αποκτήσεις κι αλλους περισσότερους υποψήφιους φίλους. όπως ξέρουμε και οι δυό δεν ζούμε σε μια εποχή που οι καλοί περίσσεψαν σε κανένα.

καλή συνέχεια.

ΔemΩΝ είπε...

Merci Dis :)

herinna/ είπε...

Τα έχουμε ξαναπεί για το πολίτευμα. Δεν είναι ότι διαφωνώ σε αυτά που λες για τη δημοκρατία. Είναι ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να μπει στη θέση της από τα ήδη δοκιμασμένα πολιτεύματα, χωρίς αυτό να κοστίσει την ελευθερία και τις ζωές των ανθρώπων. Αυτό.
Εμένα μου αρκεί ότι θα μπορώ να έρχομαι να σε βλέπω και να σε διαβάζω και να παίζουμε εδώ. Μου αρκεί που υπάρχει ένας χώρος όπου μπορεί κανείς με κάποιο τρόπο να σε βρει. Ότι έκανες στο άλλο μπλογκ φυλαξέ το. Υπάρχουν ωραίες δουλειές εκεί μέσα. Καλή επιτυχία με το καινούργιο σου μπλογκ. Κι εγώ δεν γράφω πια στην herinna. Γράφω στο refene μπλογκ.

ΔemΩΝ είπε...

Ναι Ελένη τα έχουμε πει, αλλά αν ο άνθρωπος αρκούνταν σε ότι έχει προϋπάρξει, θα κρεμόμασταν στα δέντρα τώρα ;)

Εδώ θα είμαι μέχρι να βαρεθώ - τον ρεφενέ τον έχω ήδη επισκεφτεί. Πριν λίγο τέλειωσα το μυθιστόρημά σου, θα σου στείλω μεηλ αυτές τις μέρες...