Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Δηλαδή δεν είναι κοπρίτες;


Η γνωστή φράση του παχύδερμου περί κοπριτών δημοσίων υπαλλήλων λειτούργησε όπως λειτουργεί ο γνωστός Μπουμπούκος της ακροδεξιάς όταν επιτίθεται κατά των μεταναστών. Δηλαδή εξαγνιστικά.  Ενώ ας πούμε όλοι συμφωνούμε πως η παράνομη μετανάστευση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, που ζητά άμεσες και επείγουσες λύσεις, μόλις πιάνει το θέμα στο στόμα του ο ανεκδιήγητος τηλεμαρκετοπώλης, ενστικτωδώς σχεδόν κατανοούμε πως η όποια λύση ξεβραστεί από το στόμα του θα είναι πολύ χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα κι έτσι παίρνουμε αμέσως το μέρος των μεταναστών χωρίς πολύ-πολύ σκέψη.  Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση των δημοσίων υπαλλήλων, επειδή ό Αρχικοπρίτης στράφηκε εναντίον των μικροκοπριτών όλοι, όπως ήταν φυσικό, πήραμε το μέρος τους. Ενώ κατά βάθος όλοι αναγνωρίζουμε την αλήθεια - πως το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων είναι όντως κοπρίτες - η προσπάθεια του Αρχικοπρίτη να κρύψει τη δική του πολύ μεγαλύτερη καμπούρα (μεγαλύτερη όχι μόνο λόγω σωματότυπου φυσικά) δείχνοντας την καμπούρα των άλλων, μας έκανε να την παραβλέψουμε (την αλήθεια) προκειμένου να υπερασπιστούμε αυτούς που χρόνια τώρα κάνουν τη ζωή μας δύσκολη και μίζερη κάθε φορά που η αναίσθητη και κακή κι ανάποδή μας μοίρα μας σπρώχνει στα χέρια τους - είτε στην εφορία είναι αυτό, είτε στα υποθηκοφυλακεία, είτε στα στρατολογικά γραφεία, στις πολεοδομίες, στα δημόσια νοσοκομεία, στα ΙΚΑ, στους Δήμους, στις Κοινότητες, στα σ‘ είπα και στα μ‘ είπα...

Γιατί η αλήθεια είναι πως όντως είναι κοπρίτες. Κοπρίτες, που στις πιο τραβηγμένες περιπτώσεις είναι και σαδιστές κοπρίτες. Κοπρόσκυλα που βγάζουν όλη τη μίζερη και κακή τους φύση μέσα στη χαρά που νιώθουν να μειώνουν και να βασανίζουν γεροντάκια (βλέπε ΙΚΑ) και ανήμπορους πολίτες. Κοπρίτες, που στο μεγαλύτερο ποσοστό πήραν τη θεσούλα τους γλύφοντας κατουρημένες ποδιές και κάνοντας θελήματα σε υμετέρους.  Που πούλησαν την ψήφο τους - και την ψυχή τους ακόμα - σε κάποιον από τους αμέτρητους Αρχικοπρίτες αρχηγίσκους για μια θεσούλα στα σκοτεινά και άχαρα και καφκικά γραφεία κάποιας δημόσιας υπηρεσίας. Που έχοντας πουλήσει την ψυχή τους, δεν έχουν πια συνείδηση κι έτσι ψυχροί, μίζεροι και άβουλοι απολαμβάνουν την μόνη ευχαρίστηση που τους απόμεινε: να βλέπουν την μιζέρια (τη δική τους μιζέρια) στα πρόσωπα των άλλων, που σαν επιδημία μεταδίδουν σε όσους ανυποψίαστους πολίτες πέσουν στα χέρια τους.      

Ναι ο κύριος Πάγκαλος δεν έχει δικαίωμα “δια να ομιλεί”. Και δε χρειάζεται να εξηγήσουμε εδώ τα αυτονόητα. Εμείς όμως έχουμε και δικαίωμα αλλά και καθήκον (για να χρησιμοποιήσω μια βαρύγδουπη λέξη που τόσο λατρεύει η Αριστερά), να μιλάμε και να μη μασάμε τα λόγια μας. Γιατί σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αν κάτι πρέπει να αλλάξει είναι όλη αυτή η κοπριτο-συμπεριφορά και να εξαλειφθεί όλη αυτή η κοπριτο-λαίλαπα. Γιατί αν εμείς συνηθίσαμε και ποτέ δεν εξεγερθήκαμε ενάντια σ’ αυτή τη σαπίλα - την οποία αντιθέτως τόσο με την ανοχή, όσο και με τη συμμετοχή μας (φακελάκια, λαδώματα, κλπ) την ενισχύσαμε - θα είναι κρίμα κι άδικο να την παραδώσουμε όπως την πήραμε στα παιδιά μας. Γιατί αν μέχρι τώρα είχαμε στο κάτω-κάτω και μια δικαιολογία (πως αφού το σύστημα κουτσά στραβά λειτουργούσε το αφήναμε να τσουλάει) τώρα δεν έχουμε καμία. Με λίγα λόγια, αν αύριο, η μετά την κρίση εποχή μας βρει στην ίδια κοπριτο-κατάσταση, τότε σαν έθνος, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας: να ζούμε μια ζωή λεηλατημένη από λογής-λογής κοπρίτες.

26 σχόλια:

Χ2 είπε...

Έχεις απόλυτα δίκιο, και φυσικά μπορείς να κατονομάσεις υποθέτω τους πρώτους 300 αρχικοπρίτες, με αρχηγό τον Πάγκαλο...

Χ2 είπε...

Συγώμη, 301 αρχικοπρίτες. Είναι μία με το ίδιο επίθετο που διορίστηκε το 2004(;) στη Βουλή...

Χ2 είπε...

Ή διαφορετικά: κοπρίτης κοπρίτες ου ποιεί...

Χ2 είπε...

Το να δέχεσαι την ορολογία και τη στόχευση Πάγκαλου χωρίς τον Πάγκαλο, μοιάζει λίγο με το "φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα"...Κακός ο Πάγκαλος, πλην έχει δίκιο. Κι εγώ λέω "κακός ο δημόσιος υπάλληλος, που λέει κοπρίτη τον Πάγκαλο, αλλά έχει δίκιο"...Προτείνω αντί να αρχίσεις την κάθαρση από δέκα εκατομμύρια Έλληνες, που ποσοστικά θα σε δυσκολέψει κομμάτι, να την αρχίσεις από τον έναν αρχικοπρίτη. Είναι πιο εύκολο, και θα ευχαριστήσεις περισσότερους:)

ΔemΩΝ είπε...

Αν και δεν έχω σκοπό να αρχίσω καμιά κάθαρση, είναι σαφές πως πρέπει κανείς να ξεκινήσει από τον Έναν για να οδηγηθεί στους πολλούς. Απλά αγαπητέ μου φίλε επειδή έτυχε να έρθω ξανά σε επαφή με όλο αυτό το σκυλολόι των δήθεν θιγμένων δημοσίων υπαλλήλων, θυμήθηκα πού είχα ξανακούσει αυτή τη λέξη (κοπρίτες): είχα ακούσει τον εαυτό μου να την χρησιμοποιεί κάθε φορά που περνούσα την πύλη κάποιας δημόσιας υπηρεσίας κι ερχόμουν σε άμεση επαφή με την αβρότητα, το χαμόγελο, την ευγένεια και την αποτελεσματικότατη εξυπηρέτηση που προσφέρουν στον ελληνικό λαό χρόνια τώρα...;)

Χ2 είπε...

Αντί λοιπόν να το λες σε μένα ή σε εμάς, τους αναγνώστες σου, γράψτο στον Πάγκαλο,για να τον ενθαρρύνεις να συνεχίσει:)

ΔemΩΝ είπε...

Αν και μεταξύ πρώτου και πέμπτου σχολίου σου κάπου σε έχασα, νομίζω πως το κείμενό μου δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Εκείνο που προσπαθώ τέλος πάντων να πω είναι πως δεν υπάρχει λόγος να αντιδρούμε πάντα με "εξαρτημένα αντανακλαστικά" (Το είπε ο Πάγκαλος άρα είναι κακό π.χ.) αθωώνοντας έτσι ή τέλος πάντων αφήνοντας στο απυρόβλητο τα κακώς κείμενα μόνο και μόνο επειδή τα άγγιξε ένα βρωμισμένο χέρι... ;)

Τώρα το αν ο Πάγκαλος συνεχίσει ή όχι, δεν εξαρτάται από μένα και τη δική μου ενθάρυνση, αλλά από τους ίδιους τους κοπρίτες που διόρισε κατά εκατοντάδες για να τον ψηφίζουν επί τριάκοντα και πλέον χρόνια.

Χ2 είπε...

Βρε Δέμωνα η όποια αντίδραση, πέρα από το ούτως ή άλλως ενοχλητικό των γενικεύσεων και το προσβλητικό του χαρακτηρισμού, οφείλεται στο ότι προέρχεται από εκείνους που θα έπρεπε να το βουλώνουν. Το τι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, τους οποίους το σύστημα Πάγκαλου εξέθρεψε τόσα χρόνια τώρα, το γνωρίζουμε εμείς καλύτερα από τον Πάγκαλο, που κι αυτός ένας δημόσιος υπάλληλος είναι(και η γυναίκα του νομίζω). Για να στο πω διαφορετικά, αν έρθει ο παιδεραστής σπίτι σου για να σου κάνει μάθημα για το πώς πρέπει να προσέχεις τα παιδιά σου, υποθέτω δεν θα πεις "έχει δίκιο ο άνθρωπος ρε παιδιά, ας τον ακούσουμε". Νομίζω ότι είναι απολύτως κατανοητό αυτό που λέω. Άλλο τι συμβαίνει, άλλο ποιος νομιμοποιείται να το καταγγέλλει και ποιον νομιμοποιούμε εμείς αποδεχόμενοι ή αναπαράγοντας τα όσα λέει...

Χ2 είπε...

Κάτι τελευταίο για να δεις και τι δύναμη των στερεοτύπων: μιλάμε για δημοσίους υπαλλήλους κλπ...Ωραία. Η ελληνική οικονομία, σε ρωτάω εγώ, από τους δημοσίους υπαλλήλους χαρακτηρίζεται; Αυτοί είναι που δίνουν τον βηματισμό; Πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι; Ένα εκατομμύριο; Οι υπόλοιποι πώς βιοπορίζονται; Ένας φίλος, ανθρωπολόγος, υποστήριζε πρόσφατα ότι το 60% της παραγωγής στην Ελλάδα βασίζεται στην μικρή οικογενειακή επιχείρηση: το σουβλατζίδικο, ο τύπος που εισάγει ή φτιάχνει στέκες του μπιλιάρδου κλπ. Δεν έχω στοιχεία στη διάθεσή μου, αλλά επειδή ακριβώς δεν έχω, δεν θα το απέκλεια κιόλας. Πόιοι είναι οι κοπρίτες λοιπόν; Αν όμως είναι έτσι, σκέψου ποιοι είναι οι κοπρίτες: οι δημόσιοι υπάλληλοι ή εκείνοι που εστιάζοντας στους δημοσίους υπαλλήλους αφήνουν το 60%να βουλιάξει;

ΔemΩΝ είπε...

Δεν βλέπω να διαφωνούμε πουθενά πέρα από μια παρεξήγηση που μάλλον έχει να κάνει με λανθασμένη ανάγνωση του κειμένου μου: "Άλλο τι συμβαίνει, άλλο ποιος νομιμοποιείται να το καταγγέλλει και ποιον νομιμοποιούμε εμείς αποδεχόμενοι ή αναπαράγοντας τα όσα λέει..." Δεν νομιμοποιώ κανέναν στο κείμενό μου στο οποίο λέω επί λέξη: "Ναι ο κύριος Πάγκαλος δεν έχει δικαίωμα “δια να ομιλεί”. Και δε χρειάζεται να εξηγήσουμε εδώ τα αυτονόητα. Εμείς όμως έχουμε και δικαίωμα αλλά και καθήκον (για να χρησιμοποιήσω μια βαρύγδουπη λέξη που τόσο λατρεύει η Αριστερά), να μιλάμε και να μη μασάμε τα λόγια μας." Και αυτό: "Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση των δημοσίων υπαλλήλων, επειδή ό Αρχικοπρίτης στράφηκε εναντίον των μικροκοπριτών όλοι, όπως ήταν φυσικό, πήραμε το μέρος τους."

Που βλέπεις λοιπόν τη νομιμοποίση προς τον Πάγκαλο; Αυτό που κάνω με το κείμενό μου είναι ακριβώς το αντίθετο: αφαιρώ από τον Πάγκαλο το δικαίωμα να ομιλεί χωρίς όμως να νομιμοποιώ την σαπίλα αυτών που παρουσιάστηκα ως θιγόμενοι.

Άκου και αυτό: Αυτοί οι ανεκδιήγητοι κοπρίτες και κατουρογλύφτες, που έχουν μάθει να κατεβαίνουν σε στάσεις εργασίας και απεργίες διαρκείας για ψύλλου πήδημα (ειδικά αν στην κυβέρνηση ΔΕΝ είναι το ΠΑΣΟΚ), δεν κούνισαν ούτε το δακτυλάκι τους όταν το (πραγματικό) αφεντικό τους, τους έφτυσε κατάμουτρα. Το κατάπιαν αμάσητο με μια ανακοινωσούλα της ΑΔΕΔούλας τους. Αν αυτοί δεν θίχτηκαν θα θιχτώ εγώ γι αυτούς; Επειδή ο αυτοκράτορας έφτυσε τους αυλικούς του; Μιλάμε σοβαρά τώρα;

Χ2 είπε...

Ακόμη κι αν δεν διαφωνούμε πουθενά, στο ξαναλέω ότι εγώ δεν θα άνοιγα συζήτηση με αφορμή μια ατάκα Πάγκαλου, συζήτηση του τύπου "πάταξον μεν άκουσον δε". Κριτική στην ΑΔΕΔΥ έχουν κάνει και ο αναρχικοί και οι αριστεροί. Γιατί δεν χρησιμοποιείς τη δική τους επιχειρηματολογία; Για το τέλος: οι ανεκδιήγητοι κοπρίτες, οι κατουρογλύφτες κλπ, κλπ. Γιατί όμως δεν λέμε λοιπόν πόσες διαφημιστικές στηρίχθηκαν οικονομικά ως ανεκδιήγητοι κοπρίτες και κατουρογλύφτες από τις κρατικές και κομματικές διαφημίσεις; Έχω υπόψη μου την περίπτωση μίας τουλάχιστον που μόλις έφυγε το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε οικονομικά...Και μάλλον ο προϋπολογισμός τους υπερέβαινε εκείνον πολλών δημοσίων υπηρεσιών.

ΔemΩΝ είπε...

Θα μπορούσα να σου απαντήσω πως δεν χρησιμοποιώ την επιχειρηματολογία των αναρχικών και αριστερών κατά της ΑΔΕΔΥ γιατί δεν είμαι ούτε αναρχικός, ούτε αριστερός :) (Τουλάχιστον, προσπαθώ όσο μπορώ να μην είμαι).

Όσο για την κρατικοδίαιτη ιδιωτική επιχειρηματικότητα είναι ένα άλλο κεφάλαιο που δεν χωράει σε αυτό το κείμενο, αλλά έχεις δίκιο ότι της αξίζει ένα κείμενο. Αλλά αυτοί οι πέραν πάσης περιγραφής κοπρίτες απαιτούν διαφορετική μεταχείριση κι όχι τα τετριμένα σχήματα λόγου της παρωχημένης αριστεράς... Θα το σκεφτώ και θα επανέλθω;)

Χ2 είπε...

Είμαι σίγουρος ότι δεν είσαι ούτε αναρχικός ούτε αριστερός, και προσπαθώ να σε "προστατεύσω" να μην πιστέψουν οι κακοπροαίρετοι ότι είσαι Πάγκαλος:), γιατί εκεί δεν δείχνεις την ίδια ευαισθησία για αποφυγή επιχειρηματολογίας:)Στην Ελλάδα φιλοσοφούμε γοτευόμενοι από το αυτονόητο και το κοινότοπο: οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι. Έλα όμως που η οικονομία έχει πρόβλημα όχι από τους κακούς "δημόσιους", αλλά από τους απατεώνες του "ιδιωτικού" που λειτούργησαν ως παράρτημα του δημοσίου (πολύ πιο επικερδές, τολμώ να πω...) Αυτά, και εις άλλα με υγεία...

ΔemΩΝ είπε...

Δε νιώθω να έχω ανάγκη προστασίας Χ2. Και τέλος πάντων το να σε κατατάσουν σε αυτή την συγκυρία στη μεριά του Πάγκαλου είναι κι αυτή κατά ένα τρόπο μια διέξοδος από αυτό που αποκαλείς "κοινότυπο" - γιατί τι πιο κοινότυπο από το να είναι κανείς σήμερα ενάντια στον Πάγκαλο;

Αν και δεν ήταν στις προθέσεις μου να ταυτιστώ με τον Πάγκαλο, έτσι που το θέτεις το προτιμώ από άλλες πολυφορεμένες και πολύ της μόδας ταυτίσεις...;)

Χ2 είπε...

Ο Πάγκαλος είναι η άλλη όψη του ίδου ακριβώς κοινότοπου, Δέμωνα. Σα να βλέπεις ίδια ταινία μια φορά κανονικά και μια στο ριγουάιντ...Τολμάς να διαφοροποιηθείς όταν αποφασίσεις να επιλέξεις εσύ την ταινία που θα παρακολουθήσεις ή να ερμηνεύσεις εκείνη που ούτως ή άλλως βλέπεις, αλλά όχι με κριτικό τον Πάγκαλο. Σα να μου λες ότι έμαθες τον Ταρκόφσκι από τα αστεράκια στο Αθηνόραμα....Όσο για τον περί ου ο λόγος πολιτικό μπορεί να ξεκίνησε από την παράγκα του Σίμου του υπαρξιστή, αλλά δεν κατάφερε να γίνει πρωτοπορία. Δυστυχώς και για εκείνον και για εμάς.

Υ.Γ. Αυτό για την προστασία το έγραψα, για να προκαλέσω αυτή την απάντηση: "δε νιώθω να έχω ανάγκη προστασίας"

Υ.Γ.2 Η τελευταία μου λέξη μια φράση του Λαζόπουλου σε διαφημστικό σποτ για την κατάθλιψη (εδώ ταιριάζει και για τον Πάγκαλο): μην το κρύβεις, "βγάλ το από μέσα σου":)

ΔemΩΝ είπε...

Σου πιστώνω το ότι κατάφερες να με κάνεις να φαίνομαι σαν υποστηρικτής του Πάγκαλου σε ένα κείμενο που γράφτηκε για να καυτηριάσει την προίκα που μας άφησε ο Πάγκαλος!..

(Όπως σου είπα, μια ζωή όσοι περάσαμε από την Αριστερά λειτουργούμε με εξαρτημένα αντανακλαστικά και προκάτ προσλήψεις συμπερασμάτων...)

Χ2 είπε...

Σου πιστώνω ότι δεν κατάλαβες και επιμένεις να μην καταλαβαίνεις πως είτε καυτηριάσεις την προίκα του Πάγκαλου (με τα λόγια του Πάγκαλου) ειτε την αποδεχτείς, το παιχνίδι του Πάγκαλου παίζεις...Αυτό θυμίζει αντιληψη Πασοκ:)

ΔemΩΝ είπε...

Πάντα κάποιος θα ιδιοποιείται το παιχνίδι μας Χ2, ο Πάγκαλος, η Αλέκα, ο Αλέξης, οι αρχηγίσκοι και οι αρχηγάρες - δεν γλιτώνουμε απ' αυτούς εκτός και αν μουγκαθούμε εντελώς :)

(Εν τω μεταξύ ο γιος μου πρέπει να υπηρετήσει έναν επιπλέον μήνα γιατί τα παιδιά του Πάγκαλου, της Αλέκας, του Κωστάκη, του Αλαβάνου - ο Αλέξης δεν πρόλαβε να διορίσει τον πρόλαβε το μνημόνιο τον καημενο - και των 300 κοπριτών της βουλής δεν κατάφεραν μέσα σε έξι μήνες να στείλουν έγκαιρα (εξι ολόκληρους μήνες!!!) ένα κωλόχαρτο. Αλλά όχι δεν είναι κοπρίτες - φτου κακά στο στόμα μου!!!)

Χ2 είπε...

Ακριβώς! Και επειδή πάντα κάποιος θα ιδιοποιείται το παιχνίδι μας,μια από τις λύσεις μας είναι να μην ιδιοποιούμαστε εμείς την επιχειρηματολογία τους...Γιατί αλλιώς, άντε να ξεμπερδέψεις ποιος είναι ποιος...Καλή τύχη με τον πιτσιρικά, δεν είναι κάτι φοβερό ο ένας μήνας, μην τον βαραίνεις. Και να κοιτάξει να τον περάσει με άδειες. Άντε, καλός πολίτης.

ΔemΩΝ είπε...

Χ2 για να τελειώνουμε χωρίς να αφήνουμε πίσω λανθασμένες εντυπώσεις. Σου υπενθιμίζω πως είμαι εγώ που σε παρέπεμψα πριν λίγο καιρό σε ένα άρθρο του Ιού της Ε. που κατέρριπτε τον μύθο περί τεράστιου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα. Η θέση μου ήταν και είναι πως όλη αυτή επιχειρηματολογία είναι ένας ακόμα μύθος που χρησιμοποιεί το σύστημα μέσα από τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας για να περάσει αναίμακτα τα μέτρα.

Αυτό είναι όμως το ένα σκέλος μόνο. Το άλλο είναι πως οι δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα μόνο υπηρεσίες δεν παρέχουν στον πολίτη και ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους για αυτό είναι γιατί έχουν επανδρωθεί αναξιοκρατικά από λογής-λογής κοπρίτες και τρωκτικά. Και αυτή είναι μια αλήθεια, μια πραγματικότητα την οποία απλώς (λόγω όγκου ίσως) οικειοποιήθηκε ο Παχύρευστος. Το να φοβόμαστε να την επισημάνουμε μη τυχόν και μας κατατάξουν στους παγκαλικούς - όπως λανθασμένα κατά τη γνώμη μου κάνεις εσύ και μάλιστα αντικρούοντας τον ίδιο σου τον εαυτό σε σχόλιο σου λίγο παραπανω - είναι σα να την χαρίζουμε στον Πάγκαλο και σε όλους τους Πάγκαλους που έχω ήδη αναφέρει. Αν αύριο βγει δηλαδή ο Πάγκαλος και αποκαλέσει κοπρίτες τους κρατικοδίαιτους βιομήχανους θα φοβηθούμε να τους ονομάσουμε έτσι κι εμείς γιατί θα μας έχει προλάβει το παχύδερμο;

(Ο μικρός θα "υπηρετήσει την πατρίδα" όπως όλοι οι μη προνομιούχοι "μικροί" αυτού του τόπου, τώρα αν θα θέλει να την ξαναδεί στα μάτια του μετά, αυτό είναι ένα άλλο θέμα που αφορά μόνο αυτόν και τα συναισθήματά του για τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας...:) )

Χ2 είπε...

Άκου, Δέμωνα, για να τελειώνουμε χωρίς εντυπώσεις: προσωπικά έβριζα τους δημοσίους υπαλλήλους, ακόμη και στις εποχές που δούλευα με συμβάσεις στο δημόσιο. Και τους έβριζα παντοιοτρόπως. Δεν περιμένω να έρθει ο Πάγκαλος για να το κάνω θέμα συζήτησης, επειδή έτσι τον βολεύει τώρα, ενώ όταν δεν τον βόλευε, δεν έλεγε κουβέντα. Το ίδιο ισχύει και για τους βιομηχάνους. Γενικώς και ελπίζω να είναι αντιληπτό αυτό επιτέλους εγώ δεν περιμένω τον Πάγκαλο να μου υποδείξει τι πρέπει να καταγγείλω...

Χ2 είπε...

Και κάτι ακόμη: ειδικά με το σύστημα των συμβασιούχων, είχε γίνει καθεστώς οι δημόσιες υπηρεσίες να λειτουργούν με τους υποπληρωμένους ή τους απλήρωτους και οι μόνιμοι να χτυπάνε άδειες και πλασματικές υπερωρίες (βάζοντας στη θέση τους τους συμβασιούχους, ας πούμε, να εργάζονται). Ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ. Για το ότι όσοι εργάζονταν ευσυνείδητα στο δημόσιο βρέθηκαν εκτός και έμειναν οι κοπρίτες, ο αρχικοπρίτης δεν έχει ευθύνη;Απουσίαζε; Είπε κάτι και δεν το άκουσα; Έκανε αντάρτικο;

Χ2 είπε...

Το δημόσιο είναι έτσι, επειδή ο Πάγκαλος και οι όμοιοί του το θέλουν να είναι έτσι. Σκέψου κάτι ακόμη: διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για καθηγητες...Θαυμάσια. Και παίζει ρόλο μέχρι και το τι ομάδα ποδοσφαίρου είσαι, εκτός από το αν δούλεψε κανείς σε φροντιστήριο. Το φροντιστήριο για το κράτος είναι σα να μην υπάρχει, δεν αναγνωρίζεται. Ωραία...Ναι, αλλά εγώ στα 25 έβαλα 60 μαθητές στο Πανεπιστήμιο, εργαζόμενος σε φροντιστήρια. Αυτό δεν πιάνεται; Ο άλλος που του 'φυγε ο κώλος με σημειώσεις κλπ, και έβαλε 200 μαθητές σε 3 χρόνια δουλειάς, δεν ήτανε κοπρίτης, έτσι δεν είναι; Πώς επιβραβεύτηκε από τους Πάγκαλους; Δεν αναγνωρίζεται Δέμωνα πουθενά η διδασκαλία εκεί. Κατάλαβες; Παραπαιδεία σου λέει...Ωραία. Και μετά ψάξτε να βρείτε τους κοπρίτες...

Χ2 είπε...

Θα μας κάνουν και μάθημα από πάνω τα λαμόγια στο τέλος. Βγήκε και ο Άκης και απειλεί με μηνύσεις. Κάποια στιγμή θα κάνουμε έρανο για τη Ζίμενς και τον Μαντέλη, θυμηθείτε το...Έλεος, πια. Έλεος.

ΔemΩΝ είπε...

Α, έτσι συμβάσεις με το δημόσιο ε;

(Έλα πλάκα κάνω. Καταφέραμε να λέμε τα ίδια πράγματα διαφωνώντας - για βραβείο γκίνες μας κόβω...)

Χ2 είπε...

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε...Πάντως αν το βραβείο Γκίνες είναι χρηματικό, να μην πούμε όχι...