Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η λογική του σύγχρονου δούλου απέναντι στο κράτος



Οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Τενεσί κοιτούσαν με απάθεια το σπίτι της οικογένειας Κράνικ να καίγεται έως ότου οι φλόγες το κατέστρεψαν ολοσχερώς, καθώς οι εντολές που είχαν ήταν να μην επέμβουν αφού η οικογένεια είχε ξεχάσει να πληρώσει την ετήσια συνδρομή των 75 δολαρίων.

 Η 67χρονη Πολέτ Κράνικ δήλωσε ότι δεν είναι θυμωμένη με τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας αφού δεν είχαν άλλη επιλογή από το να κάνουν ότι τους διέταξε ο προϊστάμενός τους και από τη στιγμή που ξέχασε να πληρώσει την ετήσια συνδρομή μάλλον έτσι έπρεπε να εξελιχθούν τα πράγματα.

Οι πυροσβέστες επενέβησαν μόνο όταν οι φλόγες πλησίασαν γειτονικό σπίτι, αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι ο ιδιοκτήτης του είχε καταβάλει τα 75 δολάρια για προστασία.

2 σχόλια:

speira είπε...

ή η λογική του κράτους νταβατζή, που εμπορεύεται αυτό που θα έπρεπε εξ'ορισμου να παρέχει. Ε ρε τι έχουν να δουν τα μάτια μας ακόμα.

ΔemΩΝ είπε...

Ναι αλλά το σημαντικό είναι πως παράγει και τις ανάλογες συμπεριφορές από ανθρώπους που από πολίτες γίνονται υπο-δουλοι της κυρίαρχης λογικής: "δεν πλήρωσες (πρόσεξε την λέξη στην είδηση) 75 δολάρια για "προστασία" κάτσε τώρα να καείς"!

Ακριβώς όπως ο νταβατζής δημιουργεί ένα Εγώ τρομαγμένο, εξαρτημένο που πάντα λέει, "φταίω εγώ"...