Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Σύγχρονα μιάσματα...

... στην πάλαι ποτέ πόλη της ελευθερίας - κοινώς Νέα Υόρκη.

“ΚΑΠΟΤΕ - όχι και τόσο παλιά- ήταν σύνηθες οι υπάλληλοι να καπνίζουν στα γραφεία τους. Στη συνέχεια, περιορίστηκαν στα καπνιστήρια. Το 1995, ο δήμος επέβαλε ακόμη αυστηρότερα μέτρα για τους καπνιστές και κάπως έτσι άρχισε η μπουλουκοποίησή τους: από το μεγάλο δωμάτιο στο μικρό, από μέσα έξω, από τους δημόσιους χώρους στους ιδιωτικούς και από την αποδοχή στο ανάθεμα. Σήμερα, οι καπνιστές είναι δακτυλοδεικτούμενοι όσο ποτέ. «Σε κοιτούν σαν να έχεις μόλις σκοτώσει ένα μωρό φώκιας», εξηγεί στους «Νew Υork Τimes» ο Λούις Νταβίλα.”*

Η ανθρωπότητα έζησε αυτό το πογκρόμ με το χασίς. Καιρός να το ζήσει και με το τσιγάρο. Κανείς δεν μπορεί τόσο ανεύθυνα και φυσικά ανέξοδα να ξεφεύγει από τη στάνη και την απόφαση του τσοπάνη να τον κρατήσει με το ζόρι “υγιή” και ελκυστικό για τα σφαγεία και τους κρεοπώλες της αυτοκρατορίας.

 
*Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

5 σχόλια:

άλις είπε...

ω! θα προτιμουσα να "απαγορευσουν" την πρεζα στην Ομονοια και στου ψυρρη που βλεπεις μεσα στο καταμεσημερο 20χρονα να χτυπανε ενεσεις στους βουβωνες τους , παρα αυτη την περιφημη καπνο-απαγορευση.
Μα νομιζω , η υποκρισια τους ξεπερνα την οποια ευαισθησια τους.

ΔemΩΝ είπε...

αλις, αν αναφέρεσαι στους κυβερνήτες μας (κι όχι μόνο στους δικούς μας) νομίζω πως τους αδικείς - ούτε υποκρισία, ούτε τίποτα, οι άνθρωποι εκτελούν εντολές, δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα να κρίνουν, ή να αποφασίζουν

Κατουρημένη ποδιά είπε...

A. ραντεβού το Σεπτέμβρη και άρχισες να ποστάρεις από τις 19/8. Δηλαδή στα ραντεβού σου πας και νωρίτερα, τρως και στήσιμο! τςτςτςτς.


Β. αν θυμηθώ θα σου στείλω μία φωτό από κινητό για τα κανιπτήρια στο αεροδρόμιο του Μόναχο. Για US μεριά και προς Καλιφόρνια άνετα θα σε πυροβολούσαν. Έχω και μια δυο φωτό από κει which dont make sense.


με αγάπη,

herinna/ είπε...

Πέστα Χρυσόστομε και καλό φθινόπωρο να έχουμε.

ΔemΩΝ είπε...

κατ. πο. επιστρέψαμε νωρίς λόγω αφραγκίας. να τις στείλεις τις φωτο...

καλό φθονόπωρο Ελένη και σε σένα

καλημερες