Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Νυν υπέρ πάντων Κύπρος μεν, αλλά...

“... ο Νο2 του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης διευκρινίζει ότι «δεν ανησυχεί για τον διορισμό της Μπακογιάννη γιατί κανένας Ελληνας πολιτικός δεν μπορεί να τσακωθεί μαζί μας. Θα χρειασθεί να έλθει να προσκυνήσει εδώ και να πει όλα τα σωστά πράγματα. Αλλιώς θα πληρώσει ακριβά στην Ελλάδα» (τηλεγράφημα από Λευκωσία, 17 Φεβρουαρίου 2006).”


Μάλιστα κύριε Κατσουρίδη, σωστά τα λέτε. Κανένας Έλληνας πολιτικός δεν θα τολμήσει να τσακωθεί μαζί μας (αν με αυτό το “μαζί μας” εννοείτε την Κύπρο και όχι τον εαυτό σας ή το κόμμα σας). Μάλιστα, σωστά τα λέτε, πως θα χρειασθεί να έλθει εδώ και να “προσκυνήσει” και να πει όλα τα “σωστά πράγματα”.  Ναι, έχετε απόλυτο δίκιο πως διαφορετικά θα το πληρώσει ακριβά στην Ελλάδα. 

Να θυμάστε όμως πως τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο. Και πως αν συνεχίσετε να “μοιάζετε περισσότερο με τους Σύριους παρά με τους Έλληνες” μπορεί αυτή η βεβαιότητα που μεταμορφώνεται σε αλλαζονία στα λόγια σας, να μείνει μεταίωρη. Ίσως δε επικινδύνως και επιπόνως μεταίωρη...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

pes ta xrisostome!!!